5 tips for fine 17.mai bilder!

Årets 17.mai blir kanskje også litt annerledes i år, men det betyr ikke at det kan bli en fin 17.mai. Kanskje uten mye gåing ute i tog og kanskje mest hjemme med litt færre gjester.
Da kan du bruke litt tid på å tenke på fine bilder du kan ta. Av gjestene, maten og oppdekningen. Og av selve stemningen. Du trenger bare mobilkameraet ditt! Bare pass på at batteriet er full ladet.

  1. Planlegg for å være spontan!

Hvem vil du ta gode bilder av og hvor i boligen din er det finest å ta bilder? Hvor er det vakkert 17.mai pyntet? Hvor kommer godt dagslys inn?  Alt dette er det lurt å ha tenkt over før du begynner å ta bilder. Det gjør det lettere å få fine bilder. Når du skal ta bildene på 17.mai, så sjekk at det ikke er masse rot i bakgrunnen, tomme flasker og brukte tallerkener.

  1. Ta litt spontane bilder og litt oppstilte bilder

Gå så nærme motivet som mulig, men samtidig ha hele kropper også med.
Begge deler er bra. Sett deg på huk der det er barn og bruk litt tid til du får det blinkskuddet du ønsker. Is, ballonger, flagg og leker er jo typiske 17.mai blinkskudd. Pass på å stå både stående og liggende bilder. Det kan være kjekt for senere. Kanskje vil du ha et liggende bilde av barna / barna på veggen senere.

  1. Lyset er viktig, men litt vanskelig inne

Naturlig dagslys er det beste, og det kommer gjerne inn gjennom vinduer, så der kan det være bra å stå. Ute kan det være under et tre, hvor lyset blir filtrert gjennom bladene. Se på ansiktene, blir det store skyggepartier eller et jevn fint lys? Kan bruke reflektor hvis man har.  Tidlig på morgningen eller ved solnedgang blir det et varmt fint lys som er fint for ansikter. Men da må det være sol, og det er ikke alltid tilfelle. De fleste ser best ut i starten av selskapet, det gjør maten også, så ta en del bilder da, og gjerne av bordet før gjestene kommer. Blitz inne er litt nødløsning, da det gjerne blir litt hvite ansikter. Husk at rett før du tar bildet kan du skyve litt på solen på selve skjermen på mobilen, og det gjør bildet lysere.

  1. Beste bilder av gjestene

Still flere generasjoner sammen på bildet, enten hulter i bulter, eller etter høyde, de yngre kan sitte foran på stoler etc. Bare se til at det føles harmonisk. Stiller du opp 2 personer, gjerne nesten samme høyde, gjerne vendt litt mot hverandre, og at de ser mot samme sted. Be de rett før rette seg opp i ryggen, strekke litt på halsen og litt frem med haken. Så få de til å slappe av før du tar bildene. Ta bilder mens de forbereder seg, mens de tar på seg bunaden hvis mulig.  Pass på at du får med alle kroppsdeler hvis du ikke velger å gå tett på for å få med detaljer.  Pass på at noen tar bilder av deg også, så du ikke alltid mangler på bildene!  Pass på at alle gjestene blir med.

  1. Noen siste fototips

Det beste med å ta mange bilder på 17.mai, er at det er så koselig å gjenoppleve den dagen med akkurat de gjestene igjen og igjen. Kanskje vil du lage en collage med 3-5 bilder som du kan henge på veggen. Du kan sende koselig bilder til de som var gjester. Du kan forbedre bildene, og få de i stort format på veggen.  Husk å spørre en annen av gjestene om de også kan ta bilder, så blir det enda mer komplett. Å være vert samtidig som fotograf er jo litt hektisk. Ikke glem å ta bilde av kjæledyrene også, de er jo en del av familien.

17.mai flagg

HA EN HERLIG 17.MAI!