Ulike veggbilder kan forandre uttrykket i rommet

Bryllupsbilder på veggen
Hund på veggen- Dahlia Design
Få hjelp til å få sommerbildet på veggen- Dahlia Design

Hvilke typer veggbilder passer i hvilket rom? Unike veggbilder for deg

Utvalget av veggbilder har vel aldri vært større. Posters, plakater, ulike typer veggbilder i alle størrelser, innrammende fine bilder selges over nett og i butikker som Ikea, Bohus etc.

Verdens første fotografi ble tatt av Nicéphore Niépce i 1826, og han skrev historie. Bildet heter «Utsikt fra vinduet i Le Gras», og er verdens første vellykkede fotografi. Bildet var veldig kornete, og ikke i nærheten av dagens standard. Om dette bildet kom på veggen vites ikke. Men vi har fortsatt ønsket om å fange motiver, og ha noe fint på veggene.

Verdens første fotografi

Hjemmet kan være et sted for din personlige smak, men mange ender opp med å følge boligmagasinenes trender. Mange ganger så er det kreativiteten som mangler. Det har vært en hot trend med fotoplakater i svarte rammer lenge nå, og det er jo fint, ikke noe med det.

Men visste du at ditt gull kanskje ligger  på mobilens fotogalleri?
Der finner du de fotominnene som betyr mye for deg! De kan bli til gull på stueveggen. Skill deg ut med egne bilder som har en personlig historie bak. Det er et fint samtaleemne når du får gjester.
Naturen dvs havet, himmelen, hengekøyeturen, toppturen eller barnebarna i blåbærskogen er motiv som kan være fine å feste på veggen. Motivene på veggbildene kan ta utgangspunkt i din hobby, dine barn, dine kjæledyr, dine aktiviteter (bryllup, dåp, fester og jubileer) din hage og blomster. Opplevelser og naturen er flotte veggbildemotiv, som du aldri blir lei!

Små fotoforbedringer gir store utslag på selve veggbildet!

Du kan få fotoforbedret bildene, forbedret lyssettingen, beskåret slik at motivet kommer helt klart frem. Ofte er det små justeringer som gjør stor forskjell. Ofte er du kanskje ikke klar over den mulige foto optimaliseringen som ligger i bildet før vi har gjort justeringen. Dette har vi sett mange ganger, litt mer lys på de riktige stedene, litt mer kontrast og metning, det hjelper enormt på bildet som skal være i stort format på veggen.

Tenke en helhetlig bildestrategi for hele boligen!

Ny bolig eller bare ominnrede gamle rom? Hvordan planlegge en bra flyt av ulike veggbilder i ulikt materiale, farger og utforming. Mange står med mange veggbilder fra ulike tidsepoker, gullrammer, sølvrammer og bilder uten rammer. Dette kan bli til en herlig vegg bilde miks som kan bli en wow faktor i hjemmet ditt.  Men det er mye å ta stilling til, og mange mister motet, for det er litt jobb, men ta et rom om gangen. Ha god tid og kos deg med prosessen.

Skal du gå etter størrelse, type rammer eller farger på motivet. Skal du mikse gamle og nye bilder? Eller typer motiv. Eller skal du gå for en lik stil over hele boligen, hvor motiv og materiale harmonerer. Pass på at du og partneren er enige om hvordan det skal være, før du begynner å banke og lage hull i veggene.

Synes du det er overveldende å tenke en hel bolig, tenk rom. Begynn med det nest viktigste rommet, så er du mer trenet til det viktigste rommet, som ofte er stua. Da har du mer erfaring. Du kan lage en skisse på papiret hvis du er av den veldig organiserte typen eller du har et tonn med bilder som skal opp samtidig.

Planlegg bildene på gulvet, før du spikrer de opp på veggen. Ofte må en jobbe litt med de, men skal du ha flere overfor hverandre, så bør de minste henge over de større veggbildene, som en hovedregel. Du må føle at det er en balanse og flyt i bildene. Hvis du ikke nettopp vil oppnå kaos og disharmoni, da er det bare å blande vilt og hemningsløst.

Her er noen flere tips: https://www.vi.no/familie/11-tips-som-gjor-veggen-din-til-et-galleri/71024767

Man henger som regel bilder i alle rom, gjerne også vaskerom. Men de rom som har størst betydning er som regel stue, kjøkken, spiseplass, soverom, gang / entre. Men det kan gjelde garderobe, kjeller og trappeoppgang også.

Færre har kanskje veggbilder på bad (bortsett fra den litt utdøende tradisjonen med å henge kongebilde på utedo, men nå er det færre og færre som har utedo på hytta også)
Men der det er en vegg, så er det mulighet for et bilde! Kanskje en hel bildevegg?!

Veggbilder som matcher og hever interiøret?

Det er ikke tvil om at et veggbilde kan være prikken over i’en, gi wow effekt og å være med å løfte interiøret. Skal veggbildene være et blikkfang eller skal det gå i ett med tapeten, for å si det sånn. De fleste vil ha veggbilder som matcher interiøret eller gir wow effekt.

Veggbilder av dårlig kvalitet kan trekke inntrykket ned og rett og slett være feil for det rommet. Veggbilder har også mye med type materialer og størrelser å gjøre. Vær raus med størrelsen. Et bittelite bilde over en stor sofa, kan se litt rart ut. Et «feil» bilde kan ødelegge mye av totalinntrykket. Samt en typisk feil er å enten henge det for høyt eller for lavt. Som en hovedregel bør det være i øyehøyde, hvis det ikke er noen andre forhold, som må tas hensyn til.
Hvilke bilder skal henge hvor? Det blir jo en smakssak, men som hovedregel vil vel de fleste har de fineste, dyreste og mest forseggjorte bildene i stua. Du tar ikke et typisk kjøkkenbildet på stua, så motivet avgjør noe.

Veggbilder av ulike materialer

Vil du ha original malerier uten ramme, som gir et visst moderne preg? Dog så er originale oljemalerier ganske kostbare, og kanskje du bare har ett eller ingen. Men vil du ha dine fotominner på veggene, så kan du velge mellom lerret (lerret rammen er på 2 cm) med eller uten ramme (svart eller hvit på høykant).  Lerret er klassisk og varm, og passer for portretter. Pass på at detaljer ikke er for langt ut på kanten, da det går bort ca. 2 cm av motivet som blir strukket rundt rammen. Hvis du ikke får oss til å legge til en kant ved bestilling.

Naturbilder og svart- hvitt bilder passer best på aluminium (som er metallplate med noe glans) Skum plate er moderne, semi- matt og gir ett lett og ungdommelig preg.

Akryl/pleksiglass, (4 mm tykkelse) er glanset og gir et luksuriøst preg. Passer også til portretter og gjengir detaljer godt. Skal det henge ved et vindu må man være obs på at det gir gjenskinn. Noe man kanskje ikke ønsker, da det ikke blir så lett å se selve motivet.
For alle veggbilder vi hjelper til med, så kommer det med skjult oppheng og skrue til å henge opp med.

Trenger du fotorådgiving eller bare ønsker du noen å sparre med på veien til fine veggbilder?

Vi elsker foto og veggbilder, og vi vil gjerne hjelpe deg. Ikke nøl med å sende dine spørsmål til oss. Står du fast når det gjelder interiør og hvilket bilde som vil passe på veggen, ta bilde av det og send det til oss. Vi kan sette ønsket motiv inn i ditt interiør. Da hører du fra oss.  Vi kan gjerne ta en fotoprat også. Alt helt uforpliktende.

Ha en fortreffelig fotodag!

 

Litt mer tips : Se hva Bohusbloggen skriver: https://www.bohus.no/blogg/bilder-paa-veggen

https://www.fotoknudsen.no/blogg/kreative-mater-a-henge-opp-interiorprodukter-bilder

Info Google: https://local.google.com/place?id=18170202856773002554&use=posts&lpsid=1998551470231777911

Ønsker du bilde(r) på veggen?


Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så får du tilsendt et tilbud fra oss så fort vi har anledning!

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 100 MB.